Igor Manasijevič

Igor Manasijevič - GuitarIgor Manasijevič

*Rojen: 10.avgust 1977 v Novem mestu, SIovenija

*Kraj bivanja: Novo mesto, SI

*Osebni status: neporočen

*Zaposlen pri: Black Diamond

*Inštrument: električna kitara

*Fizične karakteristike: višina 181 cm, zelene oči, črne lase (naravno rjave)

*Glasbeni vplivi: Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Guns’N Roses, Megadeth, Dream Theater, Queen, Scorpions, AC/DC , Nirvana, Alice in Chains, Red Hot Chili Peppers…

*Ostali glasbeni vplivi: neoklasicizem, tradicionalna klasika, filmska glasba, progressive, alternativni rock…

 

Biografija:

Že v mladih letih je močno vzljubil glasbo, predvsem heavy metal, hard rock in grunge…

Ta pa ga tudi danes spremlja na njegovi življenski poti.

Največji ¨krivec˝ za to je nedvomno skupina Metallica, do danes njegovi največji vzorniki. V njih predvsem vidi ideal pravičnega uporništva… Nekoga z roba družbe, ki dokazuje, kaj lahko dosežeš v življenju, če nekaj delaš s srcem, pri tem pa ves čas verjameš vase… tudi, ko je kdaj težko…

Ljubezen do njihove glasbe ga inspirira, da pri štirinajstih letih tudi sam zgrabi za inštrument in prične z igranjem kitare, tedaj še kot samouk. V začetku srednje šole ustanovi bend, s katerim več let preigravajo priredbe in nekaj avtorskih skladb. V tem obdobju se tudi prvič bolj resno poglobi v skrivnostni svet kompozicije, za katero ugotovi, da ima talent, oz. mu je pisana na kožo.

Zraven ˝se oboroži˝ še z glasbeno literaturo in se popolnoma sam nauči branja, pisanja not ter osnov glasbene teorije. Svoje teoretično in praktično znanje pa kasneje izpopolnjuje še v nekaj zasebnih glasbenih šolah, nazadnje pri mojstru jazz kitare, Primožu Grašiču.

Leta 2003, pri starosti 25 let, v Novem mestu odpre svojo lastno glasbeno šolo, ki jo vodi in v njej poučuje od takrat dalje. Dve leti po odprtju šole z Nejcem Vidmarjem, nekdaj svojim najbolj talentiranim učencem, ustanovi skupino Black Diamond. Avgusta 2006 začneta s snemanjem prvega demo albuma. Zraven se občasno pridruži še nekaj članov, ki pa nimajo tako resnih ambicij, zato predčasno zapustijo bend. Vendar njiju to preveč ne gane, pridno snemata pesmi in maja 2011 končata svoj prvi demo album. V tem obdobju(2005-2011) poleg demo albuma nastane še okoli 30-40 grobo narejenih pesmi za naslednje albume.

  1. marca 2013 pa luč sveta ugleda njun prvi uradni album, z naslovom Last man Standing. Ta požanje veliko pozitivnih kritik, tako doma, kot v tujini. Skupini se kot reden član pridruži še vokalist Žanil Tataj- žak (ex.Divlje Jagode, Mary Rose), ki je z Igorjem in Nejcem sodeloval že na demo albumu. Nato pa se priključita še bobnar Klemen Markelj (The Drinkers) in basist Urban Medič (Prospect).

Igor trenutno z bendom v živo promovira album po Sloveniji, v načrtu pa imajo tudi prodor na tuje glasbeno tržišče.

Ja, vsekakor je upornik in borec, ki nikoli ne bi izdal svojih idealov…

…in sanje se lahko nadaljujejo!


EnglishSlovenia