Our Official Lyric Video for the New single [ 2015 ] called Struggle With Shadows.

Heavy metal skupina Black Diamond znova opozarja nase. Tokrat se predstavlja s pesmijo “Struggle With Shadows”, ki napoveduje tudi drugi album odlične zasedbe.
Potem, ko so z lanskoletnim ˝Endless Road˝ nekoliko odstopili od svojega značilnega sloga, se z novim singlom ˝Struggle With Shadows˝ znova vračajo h koreninam in dokazujejo v čem so najboljši. Melodičnost in dramatičnost, ki odlikuje zasedbo Black Diamond, je namreč tisto, na čemer entuziastična ekipa gradi svojo prepoznavnost. Kot se za pravi heavy metal band tudi spodobi.

Po besedah vodje zasedbe Igorja Manasijeviča je pesem na nek način nadaljevanje “Opus 91-96” s prvenca, ki opisuje absurd predsodkov in sovraštva, kar je pripeljalo do tragičnih vojn na območju bivše Jugoslavije. “S “Struggle With Shaddows” pa se Black Diamond tragike vojne dotaknemo še bolj osebno. Gre za resnično izpoved nekdanjega vojaka, ki doživlja težak posttravmatski stres, kot posledico vojnih grozodejstev, v katerih je bil tudi sam udeležen. V sebi čuti hudo duševno in moralno stisko, čustveno otopelost in občutek izigranosti ob nuji izpolnjevanja prav vseh ukazov. Danes pa se končno zave, da so mu ˝oprali možgane˝ za neke višje cilje. Cilje, ki so že zdavnaj pristali na smetišču zgodovine.”

Producent Simon Jovanovič – Studio Evolucija, video zanj pa je naredila odlična Tina Istenič, režiserka našega videospota za pesem The Edge Of Sanity.