Prvenec še ene talentirane nove skupine na sceni. Ta slovenska peterica je pred izdajo albuma obstajala že od leta 2005. Z deset pesmimi tradicionalnega metala z nekaj vplivi power-ja, Black Diamond vsekakor kažejo precejšnjo zrelost za prvenec.

Prvi vtis na poslušalca pustijo pesmi Opus 91 – 96, The Edge Of Sanity in Power Of Mind. Moram reči, da skupina glasbeno zveni precej celovito. Opus 91 – 96 ter Power Of Mind sta zelo močni skladbi pa tudi The Edge Of Sanity ima svoje trenutke. Izmed teh treh bi rekel, da je Power Of Mind najbolj konsistentna pesem, ena tistih, ki ostane s tabo tudi dolgo po tem, ko si preposlušal album. Dreams Of Tomorrow traja skoraj 8 minut, vendar kljub temu ne zamori in je dobra pesem. Prvo polovico albuma zaključi balada Hold Me Tonight, ki mi na žalost zveni nekako čudno in ni med mojimi najljubšimi skladbami na plošči.

Drugi del albuma odpre njihova samonaslovljena pesem, njihova “tema”, če smem tako reči in je zelo dobra pesem. The Thing That Couldn’t Die ima nekoliko tesnoben začetek, vendar se počasi razvije in izkaže za eno najbolj energičnih in izrazitih pesmi, ki jih lahko najdemo na albumu. Treba je povedati, da imajo kitare v tej pesmi izrazito Maidenovski galop občutek. Lažne Zvezde pa je zame uganka. Gre za epsko pesem, ki traja skoraj 9 minut, vendar mi zaradi tujega jezika zveni, kot da nekaj zamujam. Glasbeno pa ni slaba, če bi razumel pomen besedila, bi jo verjetno bolj cenil, tako, da to pesem prepuščam v oceno vsakemu poslušalcu posebej. Tears In Eyes je zanimiva, rahlo strašljiva balada, ki je tako zanimiva sprememba, kot tudi sijajna kompozicja. Mastermind pa lepo zaključi vse skupaj.

Na koncu koncev bi rekel, da je bil ta CD vsekakor vreden mojega čakanja (nekaj mesecev sem ga iskal, preden mi ga je uspelo dobiti v roke). Najbolj me skrbi, da bi zaradi nekoliko večje minutaže pesmi lahko koga odvrnile od poslušanja, razen tega pa je album zelo dober poskus in lep doprinos k že tako impresivni izbiri glasbe tega leta.

\m/ 7 \m/

Original link: http://www.truemetallives.com/reviews.html