Založba On Parole Production nam je do sedaj predstavila že nekaj odličnih bendov iz njihove države. Tokrat imamo Black Diamond, ki kljub ne najbolj originalnemu imenu ustvarja kvaliteten heavy metal, ki bo zadovoljil mnoge ljubitelje te zvrsti.

Na sceni so od leta 2005, “Last Man Standing” pa je prvi album tega kvinteta. Njihova glasba je navihnjena s strani najboljših bendov, kot naprimer Iron Maiden in Savatage. Zvenijo zapleteno, precej variabilno in se nekoliko spogledujejo s prog metalom, vendar brez nepotrebnega žongliranja.

Najbolj zanimivo pri Black Diamond je dejstvo, da bend stopa po tanki črti med “starošolskim” in sodobnim. Skupina kaže, da mnogo vplivov prihaja iz njihovih korenin, vendar kompozicije ne zvenijo zastarelo. Še eno dejstvo, ki ga velja izpostaviti je to, da je večina pesmi nekoliko daljših, vendar ne utrujajočih. Še en plus za fante.

Težko je izpostaviti najboljšo pesem, saj je celoten album zelo lepo uravnotežen. Tako, da bom omenil odlične riff-e izpod prstv Nejca Vidmarja in Igorja Manasijeviča, z dobrim vokalom Žanila Tataja, ob katerem zares uživamo. Ritem sekcija pa sestoji iz basista Urbana Mediča ter bobnarja Klemna Marklja.

Ocena: 8/10

Original link:

http://whiplash.net/materias/cds/191913-blackdiamond.html