Ustanovitelja projekta, Igor Manasijevič in Nejc Vidmar, sta začela ustvarjati glasbo leta 2005. Ustvarjanja sta se lotila zelo resno. Iskanje članov benda se je zdelo kakor misija nemogoče, vendar sta se med iskanjem posvetila snemanju in sta tako kvalitetno porabila čas. Snemati sta začela s pomočjo najetih glasbenikov kot so Žanil Tataj – Žak (Mary Rose, ex- Divlje Jagode), Robert Kovačič (Scaffold, Belphegor), Simon Jovanovič (ex – Prospect) in drugimi. Vzeli so si veliko časa za kvalitetno snemanje, saj niso želeli ničesar prepustiti naključju. V času dolgega procesa iskanja članov benda, sta nekaj članov sicer našla, vendar se ti niso želeli s tem ukvarjati profesionalno in so skupino kmalu zapustili.
Realnost je taka, da bend še vedno ni v svoji končni postavi in se še vedno formira. Sami so začeli snemati in masterizirati pesmi, vendar so, nezadovoljni z rezultati, začeli delati z Simonom Jovanovičem (Studio Evolucija), ki je produciral in zmiksal njihove pesmi.

»Last Man Standing« je bil popolnoma dokončan v Finnvox studiu, z Mikom Jussilo na čelu.

Hitro se opazi, da so ustvarili izjemen zvok in da so veliko dosegli, glede na to, da prihajajo iz Slovenije. Sam namreč poznam zelo malo bendov oziroma nobenega, ki prihaja iz tam.

Gre za zmes zvoka klasičnega metala, spominja tudi na nekatere zelo dobre rock pesmi, ki zvenijo nekoliko temačno in me močno spominjajo na propadli nemški bend Chimaera.

“Last Man Standing” je izšel 7. marca, pod okriljem On Parole Productions.

Žanr: tradicionalni heavy metal
Država: Slovenija
Ocena: 4/5

Original link:

http://metalfinal.blogspot.com/2013/08/black-diamond-last-man-standing-debut.html